2011

Přehled cen, které pracovníci Botanického ústavu AV ČR získali v roce 2011 

Ocenění Česká hlava 

V pátek 18.11. 2011 byly na slavnostním galavečeru na Vysoké škole ekonomické v Praze předány ceny nejprestižnější české soutěže pro vědce, techniky a studenty Česká hlava.

Cenu ministra životního prostředí obdržel vědecký pracovník Botanického ústavu AV ČR prof. Ing. Blahoslav Maršálek, CSc.,který se spolu s prof. Ing. Františkem Pochylým, CSc. z Vysokého učení technického v Brně podílel na vývoji flexibilní destratifikační technologie pro řízení kvality vody ve vodních nádržích.

Záznam slavnostního galavečera uvedla Česká televize na svém prvním programu v sobotu 26. 11. 2011.
Další podrobnosti naleznete na webových stránkách Česká hlava

marsalek_1  marsalek_2

marsalek_3  marsalek_5


Cena Akademie věd ČR pro mladé vědecké pracovníky

Cenu Akademie věd ČR pro mladé vědecké pracovníky za vynikající výsledky vědecké práce získala RNDr. Linda Nedbalová, Ph.D.

Ve čtvrtek 22. září 2011 předal předseda Akademie věd ČR prof. Jiří Drahoš v pražské vile Lanna vynikajícím českým badatelům prestižní Ceny Akademie věd ČR. Ocenění se uděluje za ukončené vědecké výsledky excelentního a kvalitního výzkumu strategicky orientovaného na společenské priority. Slavnostní vyhlášení se konalo za účasti ředitelů vědeckých pracovišť AV ČR a dalších významných osobností.

V kategorii, která je určena mladým badatelům do 35 let toto ocenění získala RNDr. Linda Nedbalová, Ph.D. Cena byla udělena za vědecký výsledek – Sněžné řasy: jedinečné mikroorganismy z extrémních míst naší planety a naděje pro biotechnologie.

nedbalova_3

nedbalova_1nedbalova_2


Jmenování členem Učené společnosti

Členem Učené společnosti byl jmenován vedoucí Oddělení ekologie invazí prof. RNDr. Petr Pyšek, CSc.

Učená společnost České republiky sdružuje významné vědce působící na českém území. Jejím hlavním cílem je podpora svobodného pěstování vědy a šíření vědeckých poznatků.